2020-01-20 17:52:46

NOVI ERASMUS+ PROJEKT ODOBREN NAŠOJ ŠKOLI

 

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica Erasmus+ KA1 projekt u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Cilj projekta mobilnosti pod nazivom „Renewable beauty“ je omogućiti učenicima zanimanja frizer i kozmetičar stjecanje ključnih kompetencija i vještina potrebnih za kompetitivno tržište rada te razvoj jezičnih vještina s naglaskom na stručnu terminologiju kako bi bili konkurentniji na europskom tržištu rada. Isto tako, projektom želimo osnažiti vezu između svijeta obrazovanja i svijeta rada te promicati cjeloživotno učenje i usavršavanje u struci.

Na mobilnost u srednju školu 1er Epal Thessalonikis iz Soluna (Grčka) poslat ćemo 20 učenika iz 2 zanimanja:

          - frizer, 10 učenika

          - kozmetičar, 10 učenika

Učenike će pratiti 2 nastavnika pratitelja, a mobilnost će trajati 2 tjedna za koje će vrijeme učenici u Grčkoj obavljati stručnu praksu.

U organizaciji Srednje škole 1 er Epal Thessaloniks iz Soluna (Grčka) omogućit ćemo učenicima zanimanja frizer i kozmetičar stjecanje ključnih kompetencija i vještina koje će biti upotrebljive u svakodnevnom životu i radu,  stjecanje radnog iskustva u inozemstvu radi poticanja zapošljivosti, omogućiti učenje i rad u poticajnom, dobro organiziranom i učeničkim potrebama prilagođenom okruženju, poboljšati uspješnost učenja, pružiti učenicima osjećaj zadovoljstva, sigurnosti i razvoj samopouzdanja tijekom obrazovanja i potaknuti osobni razvoj i sudjelovanje u društvu. Poboljšat će kompetencije iz engleskog jezika s naglaskom na stručnu terminologiju te naučiti osnove grčkog jezika.

Želimo da naši učenici vide i steknu iskustvo izvan fizičkih, kulturnih i jezičnih granica kako bi proširili svoje vidike i vidjeli svijet iz različite perspektive te iz prve ruke naučili važnost stjecanjavještina učenja stranog jezika, što će ih još više motivirati u učenju i radu.

Očekujemo da će učenici poboljšanjem svojih stručnih znanja i vještina, proširivanjem svojih vidika te upoznavanjemseuropskim principima rada biti zapošljiviji i na europskom tržištu rada.


Industrijsko-obrtnička škola Virovitica