2019-12-20 20:50:00

GODIŠNJA SKUPŠTINA UČENIČKE ZADRUGE „MARLJIVE RUKE“

U srijedu 11. prosinca, u našoj školi, održana je redovna Godišnja skupština učeničke zadruge " Marljive ruke". Skupštinu je otvorio ravnatelj škole Vladimir Reider, a zatim je slijedilo Izvješće verifikacijskog povjerenstva. Voditeljica Zadruge Kristina Horvat Vargović nazočne je izvijestila o radu Učeničke zadruge, o financijskom izvješću te o Planu i programu i Kurikuluma UZ "Marljive ruke". Sva izvješća o radu i planovi za tekuće jednogodišnje razdoblje su jednoglasno usvojena.  Voditeljica Kristina Horvat Vargović istaknula je kako je Zadruga osnovana i s punopravnim članstvom u HUUZ-u od 22.6.2018. te da Zadruga trenutno broji 101 člana, od čega je većina učenika te 25 članova iz reda nastavnika i jedan predstavnik roditelja.

Preko prezentacije, učenice Valentina Kršić i Lara Macanović prikazale su rad Zadruge od njezina osnutka do danas. U prezentaciji su bili istaknuti izleti, sajmovi, manifestacije i natjecanja na kojima su zadrugari sa svojim voditeljima sudjelovali.

Spomenule su tako sudjelovanje na 12. Miholjačkom sajmu, 11. Nacionalnoj izložbi mladih inovatora u Bakru, Međunarodnom natjecanju učenika poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća u Varaždinu,  manifestaciji Jesen u gradu, 12. međunarodnoj izložbi inovacija „INVENTUM“ u Iloku,  posjetili su zagrebački Advent, 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpu 2019., Profokusa – natjecanje kozmetičara, …

Voditeljica je istaknula kako je UZ „Marljive ruke“ ove godine prvi puta sudjelovala na smotri Učeničkih zadruga Virovitičko podravske županije, koja je održana u Orahovici. I osvojila priznanje za najljepše uređen izložbeni prostor.  


Industrijsko-obrtnička škola Virovitica