2020-02-17 08:06:29

Mjesec ljubavi

U našoj školi sve „miriše“ na ljubav, a za to su se pobrinuli zadrugari. Marljive ruke zadrugara izradile su ukrase i instalacije na temu ljubav te ukrasile našu školu. Prema jednoj od legendi, sveti je Valentin volio ruže, mirisno cvijeće, koje je poklanjao zaručnicima da bi im  zaželio sretno bračno zajedništvo.

Iz radionica i praktikuma, povodom Valentinova, izašlo je mnoštvo radova : sapuni, kreme, buketići, srčeka, ruže i još mnogo toga što  su izradili i aranžirali naši zadrugari i predstavili 14. veljače 2020.  na izložbeno-prodajnom sajmu u holu  škole.

 „ Blagdan je sv. Valentina od davnina obilježavan na dan 14. veljače, tj. dan prije poganskog blagdana plodnosti. Povezanost sv. Valentina uz pitanja ljubavi potječe iz legende o braku mlade kršćanske s rimskim legionarom, koji je iz ljubavi prema njoj također postao kršćaninom. Tijekom priprava za brak oboje su na smrt oboljeli, a svetac je njihov brak blagoslovio dok su njih dvoje umirali u samrtnom zagrljaju na bračnoj postelji.“ 

Kako je Valentinovo proteklo u našoj školi možete pogledati u fotogaleriji.

 


Industrijsko-obrtnička škola Virovitica