2020-03-04 13:25:15

Roditeljski sastanak za učenike koji su prošli na natječaju u sklopu Erasmus+ programa

Roditeljski sastanak za učenike koji su prošli na natječaju u sklopu Erasmus+ programa održan je u četvrtak, 27.02.2020. u 17:00h sa sljedećim točkama dnevnoga reda:

1. KRATAK SAŽETAK O PROJEKTU
2. OSNOVNE INFORMACIJE O ŠKOLI U KOJU ĆE UČENICI IĆI
3. OSNOVNE INFOMACIJE O HOTELU U KOJEM ĆE UČENICI BITI SMJEŠTENI
4. UPUTE ZA RODITELJE PRIJE PUTA
5. RAZNO

Na početku sastanka, nakon što su se nastavnice koje će biti u pratnji njihovoj djeci predstavile, roditelji su dobili potpisnu listu gdje svojim popisom pristaju na putovanje svoga djeteta u Grčku. Zatim su dobili osnovne informacije o samom projektu, o školi u kojoj će obavljati stručnu praksu tijekom 2 tjedna, o gradu u koji će ići, o smještaju, prehrani i putovanju.

Nastavnice su im pokazale i dale im adresu web-stranice škole, hotela i turističkog vodiča kroz mjesto u kojem će učenici boraviti 2 tjedna u periodu od 10. do 23. svibnja 2020.

Roditeljima je objašnjeno da će se praksa odvijati svakog dana u trajanju od minimalno 8 sati.

Roditelji su također dobili informaciju o tome koje podatke trebaju dostaviti prije puta (podatke za ugovor, tekući račun djeteta, izvaditi europsku zdravstvenu iskaznicu i sl.) Također im je rečeno da će, u slučaju otkazivanja putovanja, vraćati novac (ako je otkazivanje neopravdano i iz hira). Učenici će svakodnevno pisati mapu praktične nastave koja će se pregledavati na dnevnoj bazi. Nakon povratka iz Grčke učenici će dobiti ocjene iz određenih predmeta za ishode koji su ostvarili.

Na kraju roditeljskog sastanka dogovorili smo daljnje korake i suradnju, a roditelji su dobili i e-mail adrese nastavnica u pratnji te kontakt telefon škole kako bi se, u slučaju bilo kakvih nedoumica i problema, mogli obratiti u tajništvo ili osobno nastavnicama


Industrijsko-obrtnička škola Virovitica