preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Virovitica

 > O školi  > Knjižnica

 

RADNO   VRIJEME

 ZA   KORISNIKE

 

PRIJEPODNEVNA   SMJENA

7:30h – 13:30h

 

POSLIJEPODNEVNA  SMJENA

12h – 18h

2. regionalna razina projekta održat će se  23. veljače 2018. u 12 sati.

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

SLIJEDEĆA KNJIGA KOJU ČITAMO JE

KNJIGU MOŽETE PROČITATI OVDJE

/upload/ss-industrijskoobrtnicka-vt/images/multistatic/27/File/Markus-ZusakKradljivica-knjiga%20(1).pdf

 

 

 

Sretan Božić i svako dobro u novoj 2018. godini žele

Vam učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole

Virovitica

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

SLIJEDEĆA KNJIGA KOJU ČITAMO JE

KNJIGU MOŽETE PROČITATI OVDJE

/upload/ss-industrijskoobrtnicka-vt/images/multistatic/27/File/Markus-ZusakKradljivica-knjiga%20(1).pdf

 

2. regionalna razina projekta će se održati  23. veljače 2018.

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 8. prosinca 2017.

 

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 8. prosinca 2017.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Kvizu znanja i kreativnosti pristupilo je 356 učenika iz  75 škola iz cijele nam Lijepe Naše, a i šire jer već nekoliko godina surađujemo s Gimnazijom "Svetozar Marković" iz Subotice.

Za školsku su razinu učenici trebali pročitati:

     1. August Šenoa : Zlatarevo Zlato (lektirni naslov)

     2.   Miro Gavran: Judita

  Ove godine tema cijelog natjecanja je povijesni roman kao književna forma  .

  Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabulu i likove iz navedenih književnih djela.

Na školsko natjecanje pristupilo je pet od šest prijavljenih učenica.

 Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof., Ivana Vlaisavljević, prof. i Kristina Golubić Smojver, prof., utvrdilo je da je natjecanju pristupilo pet učenica Nikol Bilić, Lucija Kapraljević, Valentina Šerepec, Iva Talijanac iz 4KO, i Sara Pavelić iz 2KO. te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno. Za prolaz na županijsko natjecanje trebalo je riješiti 60% pitanja tj. imati 30 od 50 točnih odgovora.

Učenice su postigle zavidan rezultati na Županijsko natjecanje plasirale su se sve. Iskrene čestitke na postignutim rezultatima i puno uspjeha na županijskom  natjecanju.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja

 

 

 

 

 

 

Obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u školskoj knjižnici

Sve na jednom mjestu ili Put od jednog do svih mjesta

Ovogodišnja manifestacija Mjeseca hrvatske knjige posvećena je encilklopedistici. To je bio povod da učenice 4. KO  nastavu Hrvatskog jezika imaju u školskoj knjižnici. Knjižničarka je održala prigodno  predavanje o enciklopedijama i predstavila školske enciklopedije.  Učenice su čule korisne informacije koje će  moći primjeniti u pisanju završnoga rada, kao i u cjeloživotnom učenju.

Učenice su potom,  uz pomoć enciklopedija,  leksikona i rječnika rješavale nastavni listić sa  zadatcima iz leksikologije  pripremajući se za pismenu provjeru znanja.

Ivana Vlaisavljević, prof. hrvatskog jezika

 

POPIS ODOBRENIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017./2018.

/upload/ss-industrijskoobrtnicka-vt/images/multistatic/27/File/Ud%C5%BEbenici%202017.-2018..docx

 

 

 

 

 

Državno natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u                          utorak, 25. travnja 2017.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Za nacionalnu razinu učenici su trebali pročitati četri književna djela i to: Johann Wolfgang von Goethe: Patnje mladog Werthera (lektirni naslov) , Anonimna autorica : Pitaj Alicu - Dnevnik jedne narkomanke, Sherman Alexie : Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme i Nada Mihelčić : Bilješke jedne gimnazijalke.

 Ove godine DNEVNIK kao književna forma tema je cijelog natjecanja.

 Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabulu i likove iz tih književna djela te životopise autora romana.

   Učenice Industrijsko-obrtničke škole Virovitica koje su sudjelovale na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda iz  3. razreda kozmetičara  Dorotea Hajba, Lucija Kapraljević i Nikol Bilićiz 4.KO  Tina Jež, Ivana Krešić, Helena Volenik i Anamarija Bošnjak. Natjecanje je održano s početkom u 12 h za 54 prijavljene srednje škole u Republici Hrvatskoj s ukupno 155 učenika.

 Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof., Ivana Vlaisavljević, prof. i Mirjana Kotramanović, knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica kao vanjski član pratilo je regularnost natjecanja i utvrdilo da je natjecanju pristupilo sedam učenica te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno.

Za natjecanje  učenice je pripremala knjižničarka Karmela Živković.

                                                       Povjerenstvo za provedbu natjecanja

Dani hrvatskoga jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica
 

Rodu o jeziku

Ljub'si, rode, jezik iznad svega,
U njem živi, umiraj za njega!
Po njemu si sve, što jesi:
Svoje tijelo, udo svijeta,
Bus posebnog svoga cvijeta
U narodâ silnoj smjesi.
Bez njega si bez imena,
Bez djedova, bez unukâ,
U prošasti sjena puka,
Ubuduće niti sjena!

Petar Preradović

 

Od 2014. godine, na inicijativu ravnatelja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Željka Jozića, održava se manifestacija Mjesec hrvatskoga jezika koja započinje 21. veljače - na Međunarodni dan materinskoga jezika, a završava 17. ožujka - na dan potpisivanja Deklaracije o položaju i nazivu hrvatskoga jezika. Cilj je ove manifestacije podsjetiti sve govornike hrvatskoga jezika na njegovo bogatstvo i ljepotu te ukazati na važnost njegovanja i očuvanja materinskoga jezika kao temelja identiteta, pismenosti i kulture.

Ovom prigodom učenice 3. i 4. razreda kozmetičara  nastavu su imale  u školskoj knjižnici gdje su knjižničarka gosp. Karmela Živković i prof. hrvatskoga jezika Ivana Vlaisavljević za učenice pripremile raznovrsne zadatke.

Učenice 3. razreda su istraživale povijest hrvatskoga jezika 19. st. iz različitih izvora te o tome izradile kreativne plakate koje su prezentirali svojim kolegicama i  naučile ih novim spoznajama. Mala izložba  s njihovim radovima  upriličena je i u školskom holu.

Maturantice  su istraživale leksikografiju uspoređujući  različite vrste rječnika, leksikona i enciklopedija. Svoja saznanja su prezentirale razrednom odjelu vježbajući i javni nastup. 

 

 

„ČITANJEM DO ZVIJEZDA" 2016./2017.

Regionalno natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 3. veljače 2017.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Za regionaln razinu učenici su trebali pročitati tri književna i to: Johann Wolfgang von Goethe: Patnje mladog Werthera (lektirni naslov) , Anonimna autorica : Pitaj Alicu - Dnevnik jedne narkomanke, Sherman Alexie : Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme

 Ove godine DNEVNIK kao književna forma tema je cijelog natjecanja.

 Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabulu i likove iz tih književna djela te životopise autora romana.

 Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof., Ivana Vlaisavljević, prof. i Mirjana Kotramanović, knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica kao vanjski član  pratilo regularnost natjecanja i utvrdilo da je natjecanju pristupilo osam učenica Anamarija Bošnjak, Tina Jež, Ivana Krešić, Helena Volenik, Tereza Živko, iz 4KO, Nicol Bilić, Dorotea Hajba, Lucija Kapraljević, iz 3KO te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno. Za prolaz na državno natjecanje trebalo je riješiti 70% pitanja tj. imati 42 od 60 točnih odgovora.

Za natjecanje  učenice je pripremala knjižničarka Karmela Živković.

                                                           Povjerenstvo za provedbu natjecanja

POPIS ODOBRENIH UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2016./2017.

/upload/ss-industrijskoobrtnicka-vt/images/multistatic/27/File/Ud%C5%BEbenici%202016.-2017..docx

 

 

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 25. prosinca 2016.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Ukupno prijavljenih za kviz znanja je 463 učenika.

Za školsku su razinu učenici trebali pročitati:

Johann Wolfgang von Goethe: Patnje mladog Werthera (lektirni naslov)
Anonimna autorica : Pitaj Alicu - Dnevnik jedne narkomanke

Ove godine DNEVNIK kao književna forma  tema je cijelog natjecanja.

  Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabulu i likove iz navedena drame.

Na školsko natjecanje pristupilo je osam od deset prijavljenih učenica.

 Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof., Ivana Vlaisavljević, prof. i Karmela Živković, školski knjižničar, utvrdilo je da je natjecanju pristupilo osam učenica Anamarija Bošnjak, Tina Jež, Ivana Krešić, Helena Volenik, Tereza Živko, iz 4KO, Nicol Bilić, Dorotea Hajba, Lucija Kapraljević, iz 3KO te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno. Za prolaz na županijsko natjecanje trebalo je riješiti 60% pitanja tj. imati 30 od 50 točnih odgovora.

Na županijsko natjecanje plasirale su se sve učenice. Iskrene čestitke na postignutim rezultatima i puno uspjeha na županijskom  natjecanju.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja

 

Obilježena Noć knjige 2016. u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica

U školskoj knjižnici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica 22. travnja održala se manifestacija  obilježavanja Noć knjige 2016., dan uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti – 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i stogodišnjice objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić Mažuranić.

Sudjelovale su učenice 2. i 3. razreda zanimanja kozmetičar.

Učenice Dorotea Hajba, Anamarija Bošnjak,Tereza Živko i Ivana Krešić upoznale su prisutne učenice 2 i 3. raz., školsku pedagoginju Maju Volenik, školsku knjižničarku Karmelu Živković i prof. hrvatskog jezika Ivanu Vlaisavljević s tematikom koju danas čitaju mladi i koja ih zanima. Učenice su kroz mistični svijet vampira, ljubavne spletke i nadnaravna bića provele sve slušatelje i zaintrigirale sve prisutne za nadnaravni,mistični i nedovoljno istraženi svijet.

 

    Održano Državno natjecanje Čitanjem do zvijezda

 

    Učenice Industrijsko- obrtničke škole Virovitica koje su sudjelovale na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda osvojile su slijedeća mjesta iz 2. razreda kozmetičara  Ema Sajfert (10. mjesto), Lucija Kapraljević (23. mjesto), 3. KO Tina Jež (10. mjesto), Anamarija Bošnjak (12. mjesto), 4. KO Anja Huić (14. mjesto), Darija Markulin (14. mjesto), Ema Šimenić (19. mjesto) i Anamarija Menčik (20. mjesto). Natjecanje je održano u petak 15. travnja 2016. s početkom u 12 h za sve prijavljene škole u Republici Hrvatskoj koje su stekle pravo sudjelovanja.

  Pravo sudjelovanja  na državnoj razini ostvarilo je 129  učenika, a natjecanju je pristupilo njih 119  iz cijele Hrvatske.

   To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.

  Ovogodišnja tema natjecanja je Sa smijehom ozbiljno, čitaju se naslovi humorističnog žanra.                           

   Za državnu razinu bilo je potrebno pročitati tri književna djela humorističnog žanra i  to: Ivo Brešan : Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja,  Tahir Mujičić : Budi Hamlet, pane Hamlete, Ante Tomić : Čudo u Poskokovoj Dragi.

Regularnost natjecanja pratilo je povjerenstvo u sastavu: Lucijana Živković,  prof., Ivana Vlaisavljević, prof., Mirjana Kotramanović, knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica kao vanjski član i Karmela Živković dipl. bibl.

 Povjerenstvo je utvrdilo je da je natjecanju pristupilo osam učenica i da je natjecanje provedeno regularno.

Čestitke učenicama na postignutim rezultatima.

 

 

http://www.ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr/skola/knjiznica/

 

                    

 

 

Čitanjem do zvijezda

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 26. veljače 2016.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.

Za županijsku su razinu učenici trebali pročitati dva književna djela dramu i roman od Brešan, Ivo: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja,  Mujičić, Tahir: Budi Hamlet, Pane Hamlete!

 Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabule i likove iz oba književna djela te životopise autora romana.

 Na županijsku razinu plasirale su se slijedeće učenice Anja Huić, Darija Markulin, Anamarija Menčik, Ema Šimenić iz 4 KO, Anamarija Bošnjak, Tina Jež iz 3KO, Lucija Kapraljević, Ema Sajfert iz 2 KO. Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof. Ivana Vlaisavljević,  prof. i Mirjana Kotramanović, knjižničarka u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica kao vanjski član, utvrdilo je da je natjecanju pristupilo osam učenica.

Na državno natjecanje plasirale su se sve učenice. Učenicu su se plasirale od 4-33 mjesta.  Iskrene čestitke na postignutim rezultatima i puno uspjeha na državnom  natjecanju.

Natjecanju su pristupile sve učenice i natjecanje je bilo u potpunosti regularno.

 

Povjerenstvo za provedbu natjecanja.

 

    Čitanjem do zvijezda           

Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u petak, 11. prosinca 2015.

To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.

Za školsku su razinu učenici trebali pročitati dramu Ive Brešana: Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja.

Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabulu i likove iz navedena drame.

Na školsko natjecanje pristupilo je osam od deset prijavljenih učenica. Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof., Ivana Vlaisavljević, prof. i Karmela Živković, školski knjižničar, utvrdilo je da je natjecanju pristupilo osam učenica Anja Huić, Darija Markulin, Anamarija Menčik, Ema Šimenić iz 4KO, Anamarija Bošnjak, Tina Jež iz 3KO, Lucija Kapraljević, Ema Sajfert iz 2KO te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno.

Za prolaz na županijsko natjecanje trebalo je riješiti 80% pitanja tj. imati 24 od 30 točnih odgovora.

Na županijsko natjecanje plasirale su se sve učenice. Iskrene čestitke na postignutim rezultatima i puno uspjeha na županijskom  natjecanju.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja

 

http://www.ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr/skola/knjiznica/

 

 

                  Održano Državno natjecanje Čitanjem do zvijezda   

 

    Učenice 4. razreda kozmetičara Industrijsko- obrtničke škole Virovitica  Vesna Tržić i Antonija Veršec osvojile su 10. odnosno 12. mjesto (mentorica Karmela Živković) na Državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda koje je  održano u petak 20. ožujka 2015.

 To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari.

    Pravo sudjelovanja  na državnoj razini ostvarilo je 122  učenika, a natjecanju je pristupilo njih 113 iz cijele Hrvatske.

   Za državnu razinu bilo je potrebno pročitati četiri romana s temom roman za mlade i to:  Salinger,J.D.: Lovac u žitu,  D´ Avenia, Alessandro: Bijela kao mlijeko,crvena kao krv, Tomić,Ante: Punoglavci i roman J. Krakauera U divljini.

    Regularnost natjecanja pratilo je povjerenstvo u sastavu: Lucijana Živković prof., Želimir Bato prof. te voditeljica matične službe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica Mirjana Kotromanović prof. kao vanjski član.

 

                                 

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda održalo se u srijedu, 4. veljače 2015. godine točno u podne. U isto vrijeme otvorio se portal s kvizom znanja za sve srednjoškolce u Republici Hrvatskoj.To je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provode ga školski knjižničari. Rezultati kviza automatski su bili prikazani učenicima u postotnom obliku uspješnog riješenog testa. Za županijsku su razinu učenici trebali pročitati tri romana čija je tema roman za mlade,a to su Salinger, J. D. Lovac u žitu, D’Avenia, Alessandro: Bijela kao mlijeko, crvana kao krv te roman Ante Tomića Punoglavci. Pitanja u kvizu obuhvaćaju fabule i likove iz sva tri romana te životopise autora romana.

 Na županijsku razinu plasiralo se pet naših učenika 4KO. Povjerenstvo, u sastavu: Lucijana Živković, prof. Želimir Bato, i prof. Mirjana Kotramanović, voditelj matične službe u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica kao vanjski član, utvrdilo je da je natjecanju pristupilo pet učenica Maja Matek, Doris Štengl, Vesna Tržić, Antonia Veršec i Barbara Vučko te da je natjecanje bilo u potpunosti regularno.Mentor učenicima je Karmela Živković, dipl. bibl. Za prolaz na državno natjecanje trebalo je riješiti 80% pitanja tj. imati 48 točnih odgovora.Na državno natjecanje plasirali su se: Antonia Veršec i Vesna Tržić. Iskrene čestitke na postignutim rezultatima i puno uspjeha na državnom natjecanju.

Povjerenstvo za provedbu natjecanja


Čitanjem do zvijezda

Učenice 4. razreda kozmetičara Industrijsko-obrtničke škole Virovitica sudjelovale su 10.12.2014. na on-line kvizu znanja Čitanjem do zvijezda, koji se održavao po prvi put u našoj školi. Pitanja su provjeravala poznavanje pročitanog sadržaja lektirnog  djela  J. D. Salingera Lovac u žitu i nelektirnog djela  A. D`Avenia Bijela kao mlijeko, crvena kao krv. Na školskoj razini sudjelovala je  51 srednja škola iz cijele Hrvatske. Bodovni prag za prijelaz u viši rang natjecanja je 35/50 bodova. Naše učenice Maja Matek, Doris Štengl, Vesna Tržić, Antonija Veršec i Barbara Vučko plasirale su se na županijsko natjecanje. Članovi povjerenstva školske razine natjecaja bili su Lucijana Živković, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Želimir Bato ,prof. hrvatskog jezika, a mentor učenicama bila je Karmela Živković, dipl.bibl.

 

  Alessandro D Avenia - Bijela kao mlijeko, crvena kao krv.pdf
 DSC03718.JPG
 DSC03723.JPG
 DSC03727.JPG
 DSC03732.JPG
 Markus-ZusakKradljivica-knjiga.pdf
 Udzbenici 2016.-2017..docx


Novinske crtice
Korisni linkovi


Partner škola

Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 4. 2015.

Ukupno: 151601
Ovaj mjesec: 3787
Ovaj tjedan: 1066
Danas: 283
Korisni linkovi
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Rječnik
Rječnik je prazan.
CMS za škole logo
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica / Zbora narodne garde 29, HR-33000 Virovitica / www.ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr / ured@ss-industrijskoobrtnicka-vt.skole.hr
preskoči na navigaciju